Recept på en uppfriskande fruktsorbet. Sorbet görs enklast i glassmaskin för den krämiga och fina konsistensens skull.

För 4 personer

Ingredienser

Passions- och mangosorbet med ananassallad

3-4 passionsfrukter (1/2 dl fruktsaft)
1/2 + 1/2 mango
1 1/2 dl strösocker
1 dl + 1 dl vatten
1 gelatinblad

Fruktsallad

1 ananas
2 sharonfrukter
2 passionsfrukter

Passions- och mangosorbet med ananassallad

  1. Halvera och kärna ur passionsfrukten. Passera kärnorna i en finmaskig sil, spara fruktsaften.
  2. Kärna ur och skala mangon. Mixa 1/2 mango (ca 3/4 dl) med mixerstav, spara den andra halvan till fruktsalladen.
  3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda socker och 1 dl vatten i en kastrull och låt koka upp. Ta av från plattan.
  4. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i den varma sockerlagen. Låt svalna men inte kallna och stelna.
  5. Blanda ner passionssaft, mangopuré och 1 dl vatten. Frys i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) ca 30 min. Ta upp och lägg över i en plastburk med lock och ställ i frysen.
  6. Fruktsallad: Halvera, skala och skär ananasen i klyftor, skär bort rotstocken och skär frukten i grova bitar. Skala och skär 1/2 mango i bitar. Skär sharonfrukten i bitar. Lägg all frukt i en skål. Halvera passionsfrukterna och gröp ut kärnor över frukten.
  7. Servera fruktsalladen i skålar med en kula sorbet.