00000

Det går blixtsnabbt att rulla ihop en tårta med ett paket fromage.

För 16 bitar

Ingredienser

2 ägg
1 dl strösocker
3 droppar hushållsfärg, gul
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning:

1 paket citronfromage, eller passionsfruktsfromage (90 g)
3 passionsfrukter
3 gul karamellfärg, droppar
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

15 minuter + 4 minuter i ugn + 2 timmar i frys

Passionerat hjärta – gör så här:

  1. Fyllning: Blanda fromagen enligt förpackningens anvisning. Halvera och gröp ut passionsfrukterna. Blanda ner passionsfrukten i fromagen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten tillsammans med mjölk.
  3. Häll ut smeten tunt och jämnt i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min.
  4. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna under en plåt.
  5. Bred fromagen på kakan. Tjockare i mitten och tunnare i ändarna. Rulla ihop kakan från båda ändarna och låt dem mötas i mitten så att det bildar ett hjärta. Lägg kakan i en avlång sockerkaksform där hjärtspetsen stöds av formens kant.
  6. Frys kakan 2 timmar innan den skärs i skivor så att den håller formen.
Fler recept med: Kakor och bullar