Passionerad chokladmousse med honungsyoghurt

”En sexig chokladdessert”, säger Frida om sin komposition av chokladmousse och syrlig passionsfrukt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad - mörk (60-70%)
  • 3 msk råsocker
  • 3 äggulor
  • 2 msk rom - mörk
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 passionsfrukter

Honungsyoghurt

  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk honung - flytande
  • 25 g mörk choklad - riven, mörk

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.

  2. Vispa socker och äggulor till krämig konsistens.

  3. Vänd ner choklad och rom.

  4. Skrapa ur fröna från vaniljstången ner i grädden och vispa den lätt. Vänd försiktigt ner vaniljgrädden i chokladsmeten.

  5. Gröp ur tre av passionsfrukterna. Fördela i små glas. Fördela moussen ovanpå. Ställ i kylen minst 2 timmar.

  6. Smaka av yoghurten med honung. Klicka den ovanpå moussen. Gröp ur den sista passionsfrukten och fördela den över. Strö på den rivna chokladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!