00000

”En sexig chokladdessert”, säger Frida om sin komposition av chokladmousse och syrlig passionsfrukt.

För 10 12 personer

Ingredienser

150 g mörk choklad, (60-70%)
3 msk råsocker
3 äggulor
2 msk mörk rom
0,5 vaniljstång
3 dl vispgrädde
4 passionsfrukter

Honungsyoghurt:

4 msk turkisk yoghurt
1 tsk flytande honung
25 g riven mörk choklad

1. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
2. Vispa socker och äggulor till krämig konsistens.
3. Vänd ner choklad och rom.
4. Skrapa ur fröna från vaniljstången ner i grädden och vispa den lätt. Vänd försiktigt ner vaniljgrädden i chokladsmeten.
5. Gröp ur tre av passionsfrukterna. Fördela i små glas. Fördela moussen ovanpå. Ställ i kylen minst 2 timmar.
6. Smaka av yoghurten med honung. Klicka den ovanpå moussen. Gröp ur den sista passionsfrukten och fördela den över. Strö på den rivna chokladen.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt