1 timme + 3 timmar att stelna
Påskskum med hallon eller passionsfrukt — gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda 75 g glykossirap med 4 msk fruktpuré.
- Koka ihop 75 g glykossirap med 4 msk fruktpuré och socker till 110°. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och smält gelatinet i blandningen.
- Vispa in den heta blandningen i glykos- och fruktpurén. Vispa till ett fluffigt marängskum. Häll smeten i en spritspåse när den är ca 35°.
- Spritsa ut i små klickar, ungefär som en 5-krona, på silikonmatta eller bakplåtspapper. Strö över strösslet och sikta över majsstärkelsen. Låt stelna i rumstemperatur ca 3 timmar.
- Lossa godisarna försiktigt och rulla bottnen i majsstärkelse. Pensla av majsstärkelsen från godisarna och lägg i lufttät påse eller burk. Håller ca 4 veckor.
Tips! Glykossirap finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Här gäller det att kontrollera temperaturerna med en termometer och gärna vispa i hushållsassistent för att få bästa fluffet.