00000

Recept på påsksallad. Avokado och mango vänds ihop med salladen strax före servering för att behålla sin krispighet.

För 10 person(er)

Ingredienser

250 g gula körsbärstomater (1 ask)
1 mango väl mogen
4 avokador
0,5 rödlök
80 g babyspenat (1 påse)
100 g gula mangoldskott eller rucolasallad (1 påse)
1 kruka basilika
2 pkt cocktailmozzarella (à 125 g)
0,5 msk flingsalt
1 dl pumpakärnor
1 krm svartpeppar nymald

Honungsvinägrett:

0,5 liten schalottenlök
1 msk honung
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella – gör så här:

  1. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango och avokado i klyftor eller skivor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.
  2. Vinägrett: Skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen när den ska serveras. Krydda med svartpeppar.
  4. Droppa dressingen över salladen precis innan den ska ätas.