Påskkavring

Kavringen passar till alla tre smörrebröd. Baka gärna brödet dagen före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 3 dl rågmjöl - (165 g) grovt
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk anis - stött
  • 1,5 tsk fänkål - stött
  • 1,5 tsk pomerans - mald
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 3 dl filmjölk
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl sirap - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk, mjölk och sirap och rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter.

  3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!