00000

Kavringen passar till alla tre smörrebröd. Baka gärna brödet dagen före servering.

För 1 bröd

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl (270 g)
3 dl rågmjöl (165 g) grovt
1,5 tsk salt
1,5 tsk anis stött
1,5 tsk fänkål stött
1,5 tsk pomerans mald
1,5 tsk bikarbonat
0,75 tsk bakpulver
3 dl filmjölk
1,5 dl mjölk
0,5 dl sirap mörk

Påskkavring — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk, mjölk och sirap och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter.
  3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna.
Fler recept med: Bakning, Fest, Mackor, Matbröd, Övrigt, Påsk