Påskig fudge

Recept på påskig fudge. Välj dina favoriter bland godis och strössel att toppa med.
Petra Lindstrand
Recept på påskig fudge.
Recept på påskig fudge. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl kondenserad mjölk - sötad
  • 25 g smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 dl nötter - t ex valnötter och macadamianötter

Garnering

  • godis
  • strössel
  • minimaränger
  • frystorkade hallon

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål över vattenbad. Tillsätt kondenserad mjölk, smör och grädde och låt smälta. Rör runt då och då.

  2. Grovhacka nötterna och blanda ner dem i chokladblandningen.

  3. Bred ut smeten i en form täckt med  bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. Strö över strössel, maränger och hallon och tryck till lätt. Ställ i kylen ca 3 timmar, tills det stelnat. Skär i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!