Påskbakelse med mockagrädde och marsipan

Recept på påskbakelser med mockagrädde och marsipan. Det blir mer glasyr än vad som går åt, men det är svårt att göra mindre sats. Glasyren kan sparas 3 veckor i kylen och användas som fyllning eller topping till kakor eller värmas och serveras till glass.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Mockagrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 2 tsk kakao

Glasyr

  • 3 gelatinblad
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk glykossirap
  • 0,75 dl vispgrädde

Garnering

  • marsipankycklingar - hemgjorda eller köpta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kakao, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggpöset och rör till en slät smet. Häll den i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

  2. Grädda kakan mitt i ugnen 6–8 min. Låt kallna på galler.

  3. Fyllning: Vispa grädden med florsocker, kaffepulver och kakao till ett fast skum.

  4. Ta ut rundlar ur kakbottnen, ca 5 cm i diameter. Lägg ihop dem två och två med mockagrädde mellan. Ställ bakelserna i kylen.

  5. Glasyr: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sikta kakaon. Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 104°. Koka upp grädden. Häll grädden i sockerlagen och vispa ner kakaon. Ta upp gelatinbladen och smält dem i glasyren. Låt kallna.

  6. Skeda glasyr på bakelserna och garnera med marsipankycklingar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!