45 minuter + 6 minuter i ugn
Påskbakelse med mockagrädde och marsipan – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kakao, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggpöset och rör till en slät smet. Häll den i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan mitt i ugnen 6–8 min. Låt kallna på galler.
- Fyllning: Vispa grädden med florsocker, kaffepulver och kakao till ett fast skum.
- Ta ut rundlar ur kakbottnen, ca 5 cm i diameter. Lägg ihop dem två och två med mockagrädde mellan. Ställ bakelserna i kylen.
- Glasyr: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sikta kakaon. Blanda socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka till 104°. Koka upp grädden. Häll grädden i sockerlagen och vispa ner kakaon. Ta upp gelatinbladen och smält dem i glasyren. Låt kallna.
- Skeda glasyr på bakelserna och garnera med marsipankycklingar.