Påskäggskakor
Ingredienser
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 6,5 dl vetemjöl
Kristyr
- 4 dl florsocker
- 1 äggvita
- 1 tsk citronsaft - pressad
- hushållsfärger
Garnering
- sockerpärlor
- strössel
Gör så här
-
Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i äggulan. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och lägg den i kyl ca 30 min.
-
Kavla ut degen, 5 mm tjock, och tryck ut ovala kakor, ca 4 x 5 cm. Lägg dem på brickor med bakplåtspapper och ställ dem i kyl i 15 min. Sätt ugnen på 175°.
-
Dra över papprena på plåtar och grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
-
Kristyr: Vispa ihop florsocker, äggvita och citronsaft. Dela upp kristyren i små skålar och färga dem i önskade färger. Fyll spritspåsar med varsin färgad kristyr.
-
Garnera kakorna med kristyr, sockerpärlor och strössel.