Påskäggskakor

Vaniljsmakande mördegskakor som dekoreras som vackra ägg.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 6,5 dl vetemjöl

Kristyr

  • 4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 tsk citronsaft - pressad
  • hushållsfärger

Garnering

  • sockerpärlor
  • strössel

Gör så här

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i äggulan. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och lägg den i kyl ca 30 min.

  2. Kavla ut degen, 5 mm tjock, och tryck ut ovala kakor, ca 4 x 5 cm. Lägg dem på brickor med bakplåtspapper och ställ dem i kyl i 15 min. Sätt ugnen på 175°.

  3. Dra över papprena på plåtar och grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.

  4. Kristyr: Vispa ihop florsocker, äggvita och citronsaft. Dela upp kristyren i små skålar och färga dem i önskade färger. Fyll spritspåsar med varsin färgad kristyr.

  5. Garnera kakorna med kristyr, sockerpärlor och strössel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!