Pasjka

Pasjka är en mäktig och krämig rysk påskdessert som även är populär på det finska påskbordet. Här formar vi den som ett ägg, men det går lika bra att servera den i en skål.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 250 g kvarg - 10%
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl suckat - eller fruktmix
  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl russin
  • exotisk frukt

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • exotisk frukt

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält smöret. Vispa smör, socker och ägg lätt.  Hacka mandeln. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda samman alla ingredienser.

  2. Klä en sil invändigt med en tunn kökshandduk. Lägg i smeten och låt pasjkan rinna av i kylen 1-2 dygn.

  3. Forma pasjkan till ett ägg och jämna till ytan med en spatel eller kniv.  Pudra över florsocker. Servera med exotisk frukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!