Pärontryffel

3.53.53.53.53.5

Pärontryffel - redaktionens favorittryfflar!

För 40 st

Ingredienser

150 g choklad, mörk
1,75 dl vispgrädde
65 g smör, rumsvarmt
0,5 dl päronkonjak, (Xanté)
200 g choklad, mörk (70 %)
50 g choklad, vit

Pärontryffel – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Smält chokladen i grädden. Rör om.
  2. Rör ner smöret. Tillsätt päronkonjaken. Häll i en bunke och låt stelna minst 3 timmar i rumstemperatur.
  3. Forma små kulor, som väger ca 10 g, med hjälp av 2 små skedar och händerna. Ställ kallt 2 timmar.
  4. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll den på ett fat. Rulla tryffeln i chokladen med hjälp av 2 små skedar. Lägg på bakplåtspapper efter hand.
  5. Smält den vita chokladen i mikro eller i vattenbad. Ringla den över tryffeln. Ställ kallt.

    julgodis

    Foto: Holger Edström

    Chokladdoppade fikon, kolafudge med lakrits, äppel- och jordgubbskyssar och pärontryffel.

Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Julgodis