Pärontryffel

Pärontryffel - redaktionens favorittryfflar!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g choklad - mörk
  • 1,75 dl vispgrädde
  • 65 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl päronkonjak - (Xanté)
  • 200 g choklad - mörk (70 %)
  • 50 g choklad - vit

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Smält chokladen i grädden. Rör om.

  2. Rör ner smöret. Tillsätt päronkonjaken. Häll i en bunke och låt stelna minst 3 timmar i rumstemperatur.

  3. Forma små kulor, som väger ca 10 g, med hjälp av 2 små skedar och händerna. Ställ kallt 2 timmar.

  4. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll den på ett fat. Rulla tryffeln i chokladen med hjälp av 2 små skedar. Lägg på bakplåtspapper efter hand.

  5. Smält den vita chokladen i mikro eller i vattenbad. Ringla den över tryffeln. Ställ kallt.

    Foto: Holger Edström

    Chokladdoppade fikon, kolafudge med lakrits, äppel- och jordgubbskyssar och pärontryffel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!