Päronsylt med citron och rosmarin

Rosmarinsmaken ska bara anas i den söta päronsylten. Sylten passar utmärkt på rostat bröd till en kopp te. (Antal ca 1 liter)
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 citron
  • 850 g strösocker
  • 1 rosmarin - kvist
  • 1,2 kg päron - mjuka

Gör så här

  1. Pressa saften från halva citronen i en kastrull. Lägg ner den andra halvan tillsammans med socker och rosmarin i kastrullen.

  2. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg dem i kastrullen. Koka upp under omrörning. Låt sylten koka på svag värme ca 40 min.

  3. Ta upp rosmarin och citronhalvan. Skumma sylten. Mixa eller passera den och fördela sedan i varma burkar. Sätt på locken och låt svalna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!