Päronsallad med vattenkrasse och getostdressing

Sälta från pancetta och sötma från päron och palsternacka är en god kombination tillsammans med lite pepprig vattenkrasse.Getostdressingen har friskats upp med hackad mynta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g pancetta - eller parmaskinka
  • 2 palsternackor - (ca 250 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk timjan - hackad
  • 2 msk persilja - hackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 päron
  • 0,5 gurka
  • 80 g sallad - blandad (1 påse)
  • 1 kruka vattenkrasse
  • 25 g valnötter
  • 25 g pumpafrön
  • 25 g solrosfrön - salta rostade

Getostdressing

  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 dl crème fraiche - lätt
  • 50 g getost - t ex chèvre
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 0,5 msk mynta - hackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.

  2. Lägg pancettan på en bakpappersklädd plåt. Torka den mitt i ugnen ca 1 timme. Ta ut plåten ur ugnen och låt kallna. Höj ugnsvärmen till 200°.

  3. Skala och skär palsternackan i klyftor. Lägg klyftorna på en bakpappersklädd plåt.

  4. Hacka vitlöksklyftan och blanda med olja. Blanda vitlöksoljan med palsternackorna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Ta ut och låt palsternackorna svalna. Blanda dem med timjan, persilja och salt.

  6. Kärna ur och skiva päronen. Skär gurkan i tunna skivor, gärna med osthyvel. Blanda päron, gurka, sallad, vattenkrasse och palsternackor. Strö över valnötter, pumpa och solrosfrön. Bryt pancettan i bitar och strö dem över salladen.

  7. Blanda yoghurt, lätt creme fraiche och riven getost. Smaka av med pressad vitlök, mynta, salt och peppar. Servera getostdressingen till salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!