Päronpannkaka med tranbärsglass

Vanliga tunna pannkakor är lite tidskrävande, en ugnspannkaka känns mer vardagsanpassad. Genom att blanda rårörda tranbär med vaniljglass kan du enkelt göra din egen ”hemgjorda” bärglass.

15 min + 25 min i ugn

Recept: Päronpannkaka med tranbärsglass

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen, ett i taget.
  3. Kärna ur och klyfta päronen. Blanda klyftorna med socker och kardemumma.
  4. Häll smeten i en långpanna med ett smort bakplåtspapper i bottnen. Lägg i päron och strö över nötter.
  5. Grädda pannkakan mitt i ugnen tills den har stannat och fått fin färg, ca 25 min.

Tranbärsglass:

Mosa ihop tranbär och honung. Mjukrör glassen tillsammans med bärmoset. Förvara glassen i frysen fram till servering.

Recept från