Vanliga tunna pannkakor är lite tidskrävande, en ugnspannkaka känns mer vardagsanpassad. Genom att blanda rårörda tranbär med vaniljglass kan du enkelt göra din egen "hemgjorda" bärglass.

För 4 pers

Ingredienser

Päronpannkaka med tranbärsglass

2 1/2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 päron
2 msk strösocker
1 tsk nystötta kardemummakärnor
1 dl grovhackade valnötter

Tranbärsglass

2 dl tinade tranbär
4 msk flytande honung
1 liter vaniljglass

15 min + 25 min i ugn

Recept: Päronpannkaka med tranbärsglass

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen, ett i taget.
  3. Kärna ur och klyfta päronen. Blanda klyftorna med socker och kardemumma.
  4. Häll smeten i en långpanna med ett smort bakplåtspapper i bottnen. Lägg i päron och strö över nötter.
  5. Grädda pannkakan mitt i ugnen tills den har stannat och fått fin färg, ca 25 min.

Tranbärsglass:

Mosa ihop tranbär och honung. Mjukrör glassen tillsammans med bärmoset. Förvara glassen i frysen fram till servering.