00000

Välj gärna ett svenskt päron när det är säsong, till exempel Greve Moltke, som har en aromatisk och söt smak.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 päron (ca 500 g) mogna
5 bittermandlar
2 tsk fänkål mald
0,5 dl strösocker 1 msk strösocker
2 dl vetemjöl
100 g smör

Tillbehör:

vaniljglass eller vispad grädde

Päronpaj med fänkål och bittermandel

1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form.
2. Finhacka och stöt sedan bittermandeln i en mortel tillsammans med fänkål och 1/2 dl socker. Blanda strösslet med päronen.
3. Blanda 1 msk socker, mjöl och smör till en smulig massa. Smula den över päronen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min. Servera den avsvalnad med vaniljglass eller vispad grädde.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Övrigt