00000

Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème är saftiga och med tydlig smak av kardemumma. I mitten gömmer sig ett saftigt päronrasp och hasselnötscrème. Muffinsen är även toppade med den goda hasselnötscrèmen.

För 10 större muffins:

Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
3 ägg
0,5 dl mjölk
1 tsk kardemumma, stött
1 burk hasselnötscrème, (175 g)
3 dl vetemjöl, (180 g)
1,5 tsk bakpulver
2-3 päron
1 påse hasselnötter, hackade (50 g)
1 msk rårörsocker

15 minuter + 20 minuter i ugn

Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg, mjölk, kardemumma och hälften av hasselnötscrèmen. Vispa slätt.  Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Fyll smeten upp till hälften i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.
  3. Kärna ur och riv päronen grovt på rivjärn. Tryck ner ca 1 msk rasp i mitten i muffinssmeten.
  4. Klicka över resterande hasselnötscrème och strö över nötter och rårörsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar