Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème

Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème är saftiga och med tydlig smak av kardemumma. I mitten gömmer sig ett saftigt päronrasp och hasselnötscrème. Muffinsen är även toppade med den goda hasselnötscrèmen.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 1 burk hasselnötscrème - (175 g)
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 - 3 päron
  • 1 påse hasselnötter - hackade (50 g)
  • 1 msk rårössocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg, mjölk, kardemumma och hälften av hasselnötscrèmen. Vispa slätt.  Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

  2. Fyll smeten upp till hälften i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

  3. Kärna ur och riv päronen grovt på rivjärn. Tryck ner ca 1 msk rasp i mitten i muffinssmeten.

  4. Klicka över resterande hasselnötscrème och strö över nötter och rårörsocker.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!