Det krävs en del socker för att gelén inte ska klibba ihop när man formar den till rullar.
För 60 rullar eller bitar
Ingredienser
9
gelatinblad
1
päron, väl moget
1 dl
vatten
75 g
glykos
2,5 dl
strösocker
1,5 tsk
citronsyra
1 tsk
rapsolja
Pärongelé — gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Skala, kärna ur och mixa päronet till puré. Mät upp 1 dl. Koka vatten, glykos och socker till 140°. Tillsätt päronpurén och koka till 120°. Ta kastrullen från värmen.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem och citronsyran i blandningen.
Olja bottnen av en form, ca 20 x 30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper med samma mått. Strö ut ett lager socker på bottnen, häll i päronblandningen och strö på socker. Låt stelna 1 dygn i kylen.
Värm en kniv under rinnande varmt vatten. Torka den torr och skär gelén i smala strimlor, ca 1/2 cm. Vänd bitarna i socker och rulla ihop.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.