Pärongelé

Det krävs en del socker för att gelén inte ska klibba ihop när man formar den till rullar.

Pärongelé

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
2. Skala, kärna ur och mixa päronet till puré. Mät upp 1 dl. Koka vatten, glykos och socker till 140°. Tillsätt päronpurén och koka till 120°. Ta kastrullen från värmen.
3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem och citronsyran i blandningen.
4. Olja bottnen av en form, ca 20 x ­30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper med samma mått. Strö ut ett lager socker på bottnen, häll i päronblandningen och strö på socker. Låt stelna 1 dygn i kylen.
5. Värm en kniv under rinnande varmt vatten. Torka den torr och skär gelén i smala strimlor, ca 1/2 cm. Vänd bitarna i socker och rulla ihop.

Recept från