Pärongelé

Det krävs en del socker för att gelén inte ska klibba ihop när man formar den till rullar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 9 gelatinblad
  • 1 päron - väl moget
  • 1 dl vatten
  • 75 g glykos
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk citronsyra
  • 1 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Skala, kärna ur och mixa päronet till puré. Mät upp 1 dl. Koka vatten, glykos och socker till 140°. Tillsätt päronpurén och koka till 120°. Ta kastrullen från värmen.

  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem och citronsyran i blandningen.

  4. Olja bottnen av en form, ca 20 x ­30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper med samma mått. Strö ut ett lager socker på bottnen, häll i päronblandningen och strö på socker. Låt stelna 1 dygn i kylen.

  5. Värm en kniv under rinnande varmt vatten. Torka den torr och skär gelén i smala strimlor, ca 1/2 cm. Vänd bitarna i socker och rulla ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!