Päronchutney

Chutneyn passar utmärkt till lagrad dessertost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 päron - (400 g)
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 dl strösocker - + 0,5 dl
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 25 g russin

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Häll 1 dl socker i en kastrull och värm under omrörning tills sockret är ljusbrunt. Tillsätt päron, chili, resterande socker och vinäger.

  3. Koka chutneyn utan lock på svag värme ca 15 min tills den är simmig i konsistensen. Lägg ner russinen och koka ytterligare 2 min. Häll upp chutneyn i burkar och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!