Päronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad – gör så här:
- Gör grunddegen. Klicka här för recept!
- Fyllning: Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.
- Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35×50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen (aver en sats på 40 bullar).
- Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.
- Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.