Recept på päron- och svartpepparsill. Päronsmaken slår igenom bra även utan vodkan om du vill hoppa över den.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk löksillsfilé (540 g)
1 schalottenlök liten
1 tsk absolut pears
1,5 dl 1-2-3-lag se recept
0,5 päron gärna en hård sort
0,5 tsk svartpeppar grovmald

Garnering

päronstrimlor

Päron- och svartpepparsill – gör så här:

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
  2. Kärna ur och skär päronet i små, små tärningar. Skala schalottenlöken och skär den i tunna skivor.
  3. Blanda ner päron, lök, peppar och sprit i 1-2-3-lagen. Lägg i sillen. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen är hållbar ca 2 veckor i kyl.

Recept: 1-2-3-lag

  1. Koka upp 1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten och rör så att sockret löser sig.
  2. Låt kallna.

Päron- och svartpepparsill serveras med en päron- och äppelsnaps

snaps-o-sill-kombo

My släppte loss sin kreativitet när hon ville smaksätta en klar sill med något nytt och spännande.

– När jag såg att vi hade päron tänkte jag att det nog skulle bli gott med ett kryddigt inslag av svartpeppar. Och det smakar precis som det låter – kryddigt och friskt. En vanlig päronkonjak till skulle ge en alltför söt kombination, och svaret blev en frisk snaps med äpple och päron, spetsad med lite Absolut pears. Här hittar du recept på snapsen.

Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Smårätter