Päron- och svartpepparsill

Recept på päron- och svartpepparsill. Päronsmaken slår igenom bra även utan vodkan om du vill hoppa över den.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk löksillsfilé - (540 g)
  • 1 schalottenlök - liten
  • 1 tsk absolut pears
  • 1,5 dl 1-2-3-lag - se recept
  • 0,5 päron - gärna en hård sort
  • 0,5 tsk svartpeppar - grovmald

Garnering

  • päronstrimlor

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.

  2. Kärna ur och skär päronet i små, små tärningar. Skala schalottenlöken och skär den i tunna skivor.

  3. Blanda ner päron, lök, peppar och sprit i 1-2-3-lagen. Lägg i sillen. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen är hållbar ca 2 veckor i kyl.

Päron- och svartpepparsill serveras med en päron- och äppelsnaps

Foto: Agneta Thorsén

My släppte loss sin kreativitet när hon ville smaksätta en klar sill med något nytt och spännande.

– När jag såg att vi hade päron tänkte jag att det nog skulle bli gott med ett kryddigt inslag av svartpeppar. Och det smakar precis som det låter – kryddigt och friskt. En vanlig päronkonjak till skulle ge en alltför söt kombination, och svaret blev en frisk snaps med äpple och päron, spetsad med lite Absolut pears. Här hittar du recept på snapsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!