00000

En snaps med fräsch smak av äpple och päron. Lika god sommar som vinter.

För 3 dl

Ingredienser

2,5 dl brännvin, okryddat, t ex Brännvin special
0,5 tsk honung, flytande
1 äpple, litet
1 päron, litet
1 msk absolut pears

Päron- och äppelsnaps

  1. Häll spriten i en skål. Tillsätt honung och rör tills den löst sig.
  2. Kärna ur och skär äpple och päron i bitar. Blanda ner päron- och äppelbitar i spriten. Tillsätt päronvodkan.
  3. Låt stå övertäckt i kylen 3 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

 

Päron- och äppelsnaps serveras gärna till päron- och svartpepparsill 

snaps-o-sill-kombo

My släppte loss sin kreativitet när hon ville smaksätta en klar sill med något nytt och spännande.

– När jag såg att vi hade päron tänkte jag att det nog skulle bli gott med ett kryddigt inslag av svartpeppar. Och det smakar precis som det låter – kryddigt och friskt. En vanlig päronkonjak till skulle ge en alltför söt kombination, och svaret blev en frisk snaps med äpple och päron, spetsad med lite Absolut pears. Här hittar du recept på sillen!