Päron- och äppelsnaps

En snaps med fräsch smak av äpple och päron. Lika god sommar som vinter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl brännvin - okryddat, t ex Brännvin special
  • 0,5 tsk honung - flytande
  • 1 äpple - litet
  • 1 päron - litet
  • 1 msk absolut pears

Gör så här

  1. Häll spriten i en skål. Tillsätt honung och rör tills den löst sig.

  2. Kärna ur och skär äpple och päron i bitar. Blanda ner päron- och äppelbitar i spriten. Tillsätt päronvodkan.

  3. Låt stå övertäckt i kylen 3 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

Päron- och äppelsnaps serveras gärna till päron- och svartpepparsill 

Foto: Agneta Thorsén

My släppte loss sin kreativitet när hon ville smaksätta en klar sill med något nytt och spännande.

– När jag såg att vi hade päron tänkte jag att det nog skulle bli gott med ett kryddigt inslag av svartpeppar. Och det smakar precis som det låter – kryddigt och friskt. En vanlig päronkonjak till skulle ge en alltför söt kombination, och svaret blev en frisk snaps med äpple och päron, spetsad med lite Absolut pears. Här hittar du recept på sillen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!