Päron med vanilj- och kardemummasås

En enkel efterrätt som kan göras innan man sätter sig för att äta middagen. Päronen har svalnat något och vaniljsåsen har tagit åt sig kardemummasmaken när det äntligen är dags för dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 päron
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron - saft av

Vanilj- och kardemummasås

  • 1,5 dl vaniljvisp
  • 1 krm kardemummakärnor - hela

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i stora tärningar. Ta bort kärnorna vartefter du skär. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Sjud päronbitarna mjuka i lagen och låt dem sedan svalna i den.

  2. Vispa vaniljvispen fast och skummig. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda vaniljvisp med kardemumma och låt stå kyl ca 20 minuter.

  3. Servera vanilj- och kardemummasåsen till pärontärningarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!