Päron med vanilj och citron

Servera gärna päronen med italienska mandelskorpor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 päron - gärna Williamspäron
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin - sött
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 citron
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och halvera päronen. Ta bort kärnhusen. Smält hälften av smöret i en ugnssäker form i ugnen. Lägg i päronen med snittytan upp. Häll över vinet. Klyv vaniljstången mitt itu och dela därefter i halvor. Lägg dem och kanelstången i formen.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften. Strö citronskal och  socker på päronen och klicka över resten av smöret. Häll på citronsaften. Tillaga mitt i  ugnen ca 40 min. Ös och vänd päronen några gånger under tiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!