Päron med apelsinchokladmousse

En riktigt smal variant av mousse gör jag med kesella.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 små päron - eller 4 päronhalvor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl citron - pressad

Apelsinchokladmousse

  • 0,5 burk kesella - (à 250 g)
  • 2 msk kakao
  • 3 msk florsocker
  • 1 apelsin - rivet skal av
  • 1 tsk Cointreau - eller triple sec eventuellt

Tillbehör

  • 6 chokladplattor - t ex Noblesse med apelsin

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten och citronsaft. Skala päronen och lägg ned dem. Koka tills de är mjuka ca 20 min beroende på storlek och mognad. Låt dem kallna i lagen.

  2. Mousse: Blanda kesella, kakao, florsocker till en kräm. Tillsätt eventuellt spriten.

  3. Spritsa eller klicka ut moussen på chokladplattor. Servera med päronen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!