Parmesantoast med örter, tomater och ägg

Recept på parmesantoast med örter, tomater och ägg. Lite som french toast men med smak av tomater, färska örter och riven parmesan. 

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg - + 2
  • 50 g parmesan - riven
  • 2 krm salt - + 2 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • 2 msk örter - hackade, t ex salvia, oregano, basilika, rosmarin, persilja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 tomater - gärna i olika färger
  • rucola

Gör så här

  1. Blanda mjölk, 1 ägg och parmesan. Krydda med 2 krm salt och peppar. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek dem i smör i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Strö över örter. 

  2. Koka upp ca 1 liter vatten med 2 tsk salt och vinäger. Pochera 2 ägg i sjudande vatten ca 6 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Skiva tomaterna. Fördela rucola, tomater och ägg på toasten. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!