Parmesantoast med örter, tomater och ägg

Recept på parmesantoast med örter, tomater och ägg. Lite som french toast men med smak av tomater, färska örter och riven parmesan. 

För 2 personer

Ingredienser

1,5 dl mjölk
1 ägg + 2
50 g parmesanost riven
2 krm salt + 2 tsk
1 krm svartpeppar nymald
2 skivor surdegsbröd
1 msk smör
2 msk örter hackade, t ex salvia, oregano, basilika, rosmarin, persilja
2 tsk vitvinsvinäger
3 tomater gärna i olika färger
rucola

25 minuter

Gör så här:

  1. Blanda mjölk, 1 ägg och parmesan. Krydda med 2 krm salt och peppar. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek dem i smör i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Strö över örter. 
  2. Koka upp ca 1 liter vatten med 2 tsk salt och vinäger. Pochera 2 ägg i sjudande vatten ca 6 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva tomaterna. Fördela rucola, tomater och ägg på toasten. Servera direkt.

 

Fler recept med: Mackor, Övrigt