Parmesanstekt torsk med paprikasås - suveränt vardagsrecept

Paprikasåsen smakar också gott till stekt kött eller kyckling.
Allt om Mat
Parmesanstekt torskt med paprikasås - ett recept som funkar
Parmesanstekt torskt med paprikasås - ett recept som funkar Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g torskfilé (MSC-märkt)
  • 2 ägg
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Sås

  • 2 röda paprikor
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt
  • 300 g sockerärter

Gör så här

  1. Paprikasås: Kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs den i smör i en kastrull ca 5 min. Tillsätt vatten, fond och peppar och låt koka under lock ca 5 min. Mixa såsen slät med mixerstav.

  2. Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen. Stek den frasig i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  3. Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatis och sockerärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!