00000

Squashen får massor av smak från riven parmesan.

För 4 personer

Ingredienser

Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni

1 stor squash (400 g)
1 tsk + 1 tsk salt
3 ägg
3 dl riven parmesanost
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja

Vinägrett

3 tomater
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
12 svarta oliver utan kärnor
1 msk + 3 msk olivolja
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Risoni

3 dl risoni
1 liter vatten
2 tsk salt
1 krm saffran
1 påse babyspenat (80 g)
1 kruka basilika

40 min

Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni

 

1. Vinägrett: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka oliverna.

2. Fräs löken i 1 msk olja tills den mjuknat. Tillsätt 3 msk olja, tomater, oliver och vin. Krydda med salt och peppar.

3. Skär squashen i 0,5 cm tjocka skivor. Krydda med 1 tsk salt. Vispa upp äggen. Blanda med ost, 1 tsk salt och peppar.

4. Koka risonin med salt och saffran enligt anvisning på paketet. Grovstrimla spenaten och repa bladen från basilikan.

5. Doppa squashen i äggsmeten. Stek i olja i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.

6. Låt risonin rinna av. Blanda den med spenat och basilika. Värm vinägretten. Fördela risonin på tallrikar och lägg på squashskivorna. Droppa över tomat-vinägrett och servera genast.