Parmesansnittar med pistaschnötter

Parmesansnittar med pistaschnötter är kanske det absolut enklaste – och kanske ett av de godaste – drinktilltuggen.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 g parmesan - flagad eller grovriven
  • 50 g pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gnugga pistaschnötterna lite lätt för att få fram den gröna färgen. Grovhacka dem.

  2. Sprid ut osten på ett bakplåtspapper på en plåt. Se till att de små bitarna ost nuddar varandra. Strö över nötterna.

  3. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda 5–6 min, tills flarnet fått en lätt gyllene ton. Skär i bitar när osten svalnat lite.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!