Parmesanpaj

Kocken Fredrik Forss på Beckershofs herrgård serverar gärna kräftorna med en en parmesanpaj. Pajen kan lagas dagen före servering och värmas i ugnen på 100° ca 30 min.
Fredrik Forss
Yvonne Ahnström
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 125 g smör
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 krm salt
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl parmesan - riven
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • löjrom
  • crème fraiche
  • rucola
  • gräslök

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Picka några små hål i botten och låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Blanda ägg, grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar.

  4. Sänk ugnsvärmen till 200°. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 min, så att -fyllningen stannar. Låt svalna före serveringen. 

    Foto: Malin Hoelstad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!