Parmesanmuffins – 25 st

Recept på parmesanmuffins. Parmesanmuffins går utmärkt att förbereda och sedan värma några minuter i ugn strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3,3 dl vetemjöl - (200 g)
  • 1,75 tsk bakpulver
  • 2 dl parmesan - riven (ca 50 g)
  • 2 krm timjan - torkad
  • 1,5 dl filmjölk
  • 25 oliver - svarta urkärnade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, parmesan och timjan i en skål.

  3. Vispa samman ägg och filmjölk som sedan blandas med de torra ingredienserna.

  4. Fördela smeten i formarna och tryck in en oliv i varje.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!