3.93.93.93.93.9

Recept på parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband. Fryst lax i bitar är praktiskt när man är många.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 kilo lax, 8 bitar, 8 bitar (á 125 g)
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
100 g parmesanost
800 g tagliatelle, eller pappardelle
1 stor zucchini, (600 g)

Basilikasås

1 kruka basilika
2 krm salt
1 vitlökslyfta
4 dl lätt crème fraiche

10 minuter +15 minter i ugn

Parmesanlax med basilikasås och tagliatelle – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda fiskbitarna med salt och peppar. Riv osten och strö över. Ugnsstek mitt i ugnen 10–15 min.
  2. Sås: Plocka alla blad av basilikan. Mixa alla ingredienser till basilikasåsen så den blir ljust grön och slät.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hyvla zucchini med potatisskalare och låt koka med de sista 30 sekunderna. Servera pastan med lax och sås.