Parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband

Recept på parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband. Fryst lax i bitar är praktiskt när man är många.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg lax - 8 bitar (á 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 100 g parmesan
  • 800 g tagliatelle - eller pappardelle
  • 1 stor zucchini - (600 g)

Basilikasås

  • 1 kruka basilika
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda fiskbitarna med salt och peppar. Riv osten och strö över. Ugnsstek mitt i ugnen 10–15 min.

  2. Sås: Plocka alla blad av basilikan. Mixa alla ingredienser till basilikasåsen så den blir ljust grön och slät.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Hyvla zucchini med potatisskalare och låt koka med de sista 30 sekunderna. Servera pastan med lax och sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!