Parmesankyckling med tomatsalsa och basilikasås

Parmesanost har så kraftig smak att det räcker med lite för ge smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 0,75 dl parmesan - riven
  • 2 krm paprikapulver
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g klyftpotatis - djupfryst

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • 0,5 gurka - ca 5 cm
  • 1 rödlök - liten klyfta
  • 2 msk persilja - hackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Basilikasås

  • 1 dl fraiche - mini
  • 0,5 basilika - hackad färsk
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ägg, parmesan, paprikapulver och vatten. Blanda mjölet med salt och peppar. Doppa kycklingfiléerna först i mjölblandningen och därefter i äggblandningen. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö ut potatisklyftorna runt omkring. Sätt in fatet i ugnen ca 20 minuter till fin färg.

  2. Gör salsan. Skär tomater och gurka i fina tärningar. Finhacka löken. Blanda samman med persilja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda basilikasåsen.

  4. Servera kycklingen med ugnsstekta potatisklyftor, tomatsalsa och basilikasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!