00000

Parmesanost har så kraftig smak att det räcker med lite för ge smak.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 äggula
0,75 dl parmesan, riven
2 krm paprikapulver
1,5 msk vatten
1,5 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
1 krm peppar
250 g klyftpotatis, djupfryst

Tomatsalsa

2 tomater
0,5 gurka, ca 5 cm
1 rödlök, liten klyfta
2 msk persilja, hackad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Basilikasås

1 dl mini fraiche
0,5 basilika, hackad färsk
0,5 krm salt

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ägg, parmesan, paprikapulver och vatten. Blanda mjölet med salt och peppar. Doppa kycklingfiléerna först i mjölblandningen och därefter i äggblandningen. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö ut potatisklyftorna runt omkring. Sätt in fatet i ugnen ca 20 minuter till fin färg.
2. Gör salsan. Skär tomater och gurka i fina tärningar. Finhacka löken. Blanda samman med persilja. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda basilikasåsen.
4. Servera kycklingen med ugnsstekta potatisklyftor, tomatsalsa och basilikasås.