Parmesankorg

Gör helst parmesankorgarna i god tid, de kräver lite pyssel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl parmesan - grovriven

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med släpplätt-beläggning. Strö den rivna osten i pannan i ett jämnt tunt lager så att det blir ett runt flarn, ca 15 cm i diameter. Låt osten smälta och stek den på medelstark värme tills flarnet får vacker färg. 2.Dra pannan från värmen, låt svalna lite så att flarnet kan tas upp med en stekspade. Forma det medan det fortfarande är ljummet, t ex över en uppochnedvänd liten skål. Låt svalna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!