Parmesangrissini

Goda grissini bakas i god tid före festen och förvaras torrt. Räkna med att det tar tid att grädda plåtarna om du inte har varmluftsugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 13 dl durumvete

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • 2 dl parmesan - riven
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke. Häll över ljummet vatten och rör tills jästen smält.

  2. Tillsätt olivolja, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Ställ att jäsa ca 40 min.

  3. Ta upp degen. Dela den i lika många bitar som det ska vara (antal). Rulla ca 25 cm långa grissini. Lägg dem på bakplåtspapper att jäsa ca 20 min.

  4. Sätt ugnen på 175°.

  5. Pensla med uppvispat ägg, strö över riven ost, sesamfrö och salt och grädda ca 25 min, gärna i varmluft så att 2 plåtar i taget kan gräddas. Förvara dem luftigt att torka till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!