1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta, borsta och skär potatisarna i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Strö över salt. Baka mitt i ugnen 15–20 min tills potatisskivorna blivit mjuka.
2. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i oljan på hög värme i en stekpanna 3–4 min tills kycklingen är helt genomstekt. Dela, gröp ur och skär tomaterna i små bitar. Hacka oliverna. Blanda alla ingredienser till toppingen utom parmesanosten.
3. Fördela toppingen på potatisen. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 3–4 min tills osten fått färg. Servera med sallad.
Parmesangratinerade bakpotatisskivor
En god och enkel ”allt i ett”-rätt. Medan potatisskivorna är i ugnen förbereds allt som ska vara på.
För 4 person(er)
Ingredienser
3 | bakpotatisar |
1 msk | olivolja |
1 krm | salt |
Topping
2 | kycklingfiléer |
1 tsk | olivolja |
3 | tomater |
1 dl | oliver, urkärnade svarta |
1 | vitlöksklyfta, stor |
0,5 dl | timjan, färsk, hackad |
1 krm | salt |
svartpeppar, från kvarn | |
1 dl | parmesanost, nyriven |
Tillbehör
1 | sallad |