Parmesangratinerad köttfärscanneloni

Laga köttfärscannellonin hemma. Ta med och värm den sedan i ugnen på 200° ca 15 min.
Eva Boström
Parmesangratinerad köttfärscanneloni
Parmesangratinerad köttfärscanneloni Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 g lasagneplattor - färska
  • 1 pkt färskost - med vitlök (100 g)
  • 1 pkt ostsås - (2,5 dl)

Fyllning

  • 1 gul lök - hackad
  • 500 g köttfärs
  • 100 g rökt skinka - finhackad
  • 100 g squash - fint tärnad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk basilika
  • 4 msk chilisås

Sås

  • 1 lök - gul, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 burk tomater - krossade (400-500 g)
  • 0,5 tsk basilika
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl parmesan

Tillbehör

  • gurka - och morötter
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek lök, köttfärs, skinka och squash i olja en stor stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt det koka ihop ca 5 min. Låt svalna.

  2. Klipp till 12 lasagneplattor om de är i hel bit. Bred osten på lasagneplattorna och fördela köttfärsröran på plattorna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en ugnssäker form. Bred ut ostsåsen över rullarna.

  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomater, basilika, salt och peppar. Häll såsen över rullarna och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med morot och paprika i stavar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!