30 minuter
Parmesanfärsbiffar med tomatpasta – gör så här:
- Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten. Repa hälften av bladen från basilikan och hacka dem. Blanda färsen med hälften av osten, hackad basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till små biffar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna.
- Fräs lök och vitlök i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Låt pastan rinna av men spara 1 1/2 dl av kokvattnet. Blanda ner pasta och tomater i lökfräset och späd med kokvattnet.
- Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Strö över den sparade osten och repa över resten av basilikan.
- Servera biffarna med pasta och sallad.