00000

Parmesanfärsbiffar med tomatpasta lagas av fryst, formbar färs. Den formbara vegofärsen finns nu även gjord av ärtprotein vilket ger biffarna en lite söt, god smak.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g vegofärs, fryst formbar, t ex Anamma
50 g parmesanost
1 kruka basilika
300 g pasta, t ex strozzapreti
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
2 msk tomatpuré
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad, blandad

30 minuter

Parmesanfärsbiffar med tomatpasta – gör så här:

  1.  Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten. Repa hälften av bladen från basilikan och hacka dem. Blanda färsen med hälften av osten, hackad basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till små biffar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna.
  3. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Låt pastan rinna av men spara 1 1/2 dl av kokvattnet. Blanda ner pasta och tomater i lökfräset och späd med kokvattnet.
  5. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Strö över den sparade osten och repa över resten av basilikan.
  6. Servera biffarna med pasta och sallad.