Parmesanfärsbiffar med tomatpasta

Parmesanfärsbiffar med tomatpasta lagas av fryst, formbar färs. Den formbara vegofärsen finns nu även gjord av ärtprotein vilket ger biffarna en lite söt, god smak.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g vegofärs - fryst formbar, t ex Anamma
  • 50 g parmesan
  • 1 kruka basilika
  • 300 g pasta - t ex strozzapreti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad - blandad

Gör så här

  1.  Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten. Repa hälften av bladen från basilikan och hacka dem. Blanda färsen med hälften av osten, hackad basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till små biffar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna.

  3. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Låt pastan rinna av men spara 1 1/2 dl av kokvattnet. Blanda ner pasta och tomater i lökfräset och späd med kokvattnet.

  5. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Strö över den sparade osten och repa över resten av basilikan.

  6. Servera biffarna med pasta och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!