Färdiga plättar är ett skönt alternativ till att steka egna. Med kesellablandningen och parmesanosten blir det en hel middag i ett.  

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g plättar
100 g parmesanost riven
80 g rucolasallad
250 g kesella
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk smör eller olja

Tillbehör

kokt skinka i tunna skivor, blandad grönsallad

Recept: Parmesandoftande plättar med rucolakesella

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Riv parmesanosten.
  3. Skölj och torka rucolan. Hacka den grovt och blanda med kesella och hälften av parmesanosten. Salta och peppra.
  4. Lägg hälften av plättarna i en smord ugnssäker form, fördela kesellablandningen på. Lägg på de resterande plättarna och strö över den resterande parmesanosten.
  5. Grädda plättarna mitt i ugnen 5-8 min tills osten har fått fin färg.
  6. Servera gärna med kokt skinka i tunna skivor samt en blandad grönsallad.