Parmesanchips med citronkräm och löjrom

Recept på parmesanchips med citronkräm och löjrom. Lättlagat och löjligt gott tilltugg!
Anna Wendt

Ingredienser

  • 100 g parmesan - grovriven
  • 80 g löjrom
  • 1 msk rödlök - finhackad

Citroncrème

  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Fördela osten i rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills osten fått en gyllene färg. Passa så att chipsen inte bränns. Låt kallna.

  2. Crème: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg en klick citroncrème på varje chips. Toppa med löjrom och lök. Garnera med dill. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!