Parmesan- och timjan-flatbreads

Parmesan- och timjan-flatbreads är frasiga, tunna bröd som är enkla att göra och passar perfekt till antipasti!
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Pensling och garnering

  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 dl parmesan - finriven
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Sätt samtidigt in en plåt i ugnen.

  2. Knåda ihop mjöl, vatten, olja, bakpulver och salt till en deg på mjölad arbetsbänk. Skär degen i 6 bitar och forma varje bit till en boll.

  3. Kavla ut varje boll mycket tunt på lätt mjölad arbetsbänk och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla bröden med olja och strö över repad timjan, ost och flingsalt.

  4. Dra över papperet med bröden på den heta plåten och grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!