Parmesan- och timjan-flatbreads
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Pensling och garnering
- 1,5 msk olivolja
- 0,5 kruka timjan
- 1 dl parmesan - finriven
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Sätt samtidigt in en plåt i ugnen.
-
Knåda ihop mjöl, vatten, olja, bakpulver och salt till en deg på mjölad arbetsbänk. Skär degen i 6 bitar och forma varje bit till en boll.
-
Kavla ut varje boll mycket tunt på lätt mjölad arbetsbänk och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla bröden med olja och strö över repad timjan, ost och flingsalt.
-
Dra över papperet med bröden på den heta plåten och grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.