Parmesan- och spenatfylld fläskfilé
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 100 g pancetta - eller sidfläsk i bit
- 250 g spenat - färsk
- 50 g parmesan
- 1 skiva formbröd - vitt
- 1 ägg
- 1 krm salt - + 1 tsk
- 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
- 1 msk olivolja
- 0,5 kruka rosmarin
- 0,5 kruka salvia
Tillbehör
- sallad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Putsa fläskfilén. Skär ett längsgående snitt i filén och fläk upp den. Tryck ut till en ca 1 cm tjock platta.
-
Fintärna pancettan. Ansa och rensa bort grova stjälkar på spenaten. Förväll den i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt spenaten rinna av och pressa ut så mycket som möjligt av vätskan.
-
Riv ost och bröd på rivjärn. Blanda ihop pancetta, spenat, parmesan, bröd och ägg till en smet. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
-
Bred ut smeten på fläskfilén. Rulla ihop och knyt om med hushållssnöre. Bryn rullen runt om i olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Repa örterna och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på köttet. Stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 35 min. Skär köttet i bitar och servera med sallad.