Pärlcouscous med julsmak

En riktigt vacker vitaminkick på julbordet. Fikon och kanel sätter smak tillsammans med frisk citron och mynta.

30 min

Pärlcouscous med julsmak

1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

2. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna så att de får fin färg. Låt svalna lite och gnugga sedan nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.

3. Plocka så små buketter som möjligt av kålen, de ska vara riktigt små. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skär fikonen i riktigt små bitar. Halvera och pilla ut kärnorna ur granatäpplet.

4. Blanda nötter, romanesco, paprika, fikon, granatäppelkärnor, persilja, mynta, kanel, olja och citronsaft i en stor skål. Skölj couscousen i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Blanda ner dem i couscousen. Krydda med socker, salt och peppar.

Recept från