Pärlcouscous med julsmak

En riktigt vacker vitaminkick på julbordet. Fikon och kanel sätter smak tillsammans med frisk citron och mynta.
Malin Landquist

Ingredienser

  • 3 dl pärlcouscous
  • 100 g hasselnötter
  • 0,5 romanescohuvud - eller blomkålshuvud
  • 0,5 paprika - gul
  • 5 fikon
  • 1 litet granatäpple
  • 2 dl bladpersilja - finhackad
  • 1 dl mynta - finhackad
  • 0,25 tsk kanel - mald
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna så att de får fin färg. Låt svalna lite och gnugga sedan nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.

  3. Plocka så små buketter som möjligt av kålen, de ska vara riktigt små. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skär fikonen i riktigt små bitar. Halvera och pilla ut kärnorna ur granatäpplet.

  4. Blanda nötter, romanesco, paprika, fikon, granatäppelkärnor, persilja, mynta, kanel, olja och citronsaft i en stor skål. Skölj couscousen i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Blanda ner dem i couscousen. Krydda med socker, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!