Pariserbullar med vaniljkräm

Pariserbullar med vaniljkräm. Underbart goda sockerbullar fyllda med len vaniljkräm.
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl mjölk - 3 %
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk kardemumma - mald, ev
  • 0,5 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl - (540 g)

Fyllning

  • 2 dl vaniljkräm - t ex Marsàn

Garnering

  • 50 g smör - smält
  • strösocker

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Smula ner jästen i en stor degbunke. Lös upp jästen med vätskan och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Ställ den på en varm plats att jäsa 30-40 min.

  2. Gör vaniljkrämen enligt beskrivningen på förpackningen.

  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en platta på ca 24 x 36 cm. Sporra eller skär ut 24 rutor på varje platta, ca 6 x 6 cm stora.

  4. Lägg en klick vaniljkräm på varje rektangel. Nyp ihop varje ruta runt fyllningen och lägg bullarna med skarven nedåt i pappersformar ställda på plåtar. Låt jäsa under bakduk 30–40 min. Sätt på ugnen på 225°.

  5. Grädda bullarna mitt i ugnen  7-8 min. Låt svalna på galler.

  6. Pensla bullarna med smält smör och doppar dem i socker.

  7. Recept Anna Nordh, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!