4.24.24.24.24.2

Pariserbullar med vaniljkräm. Underbart goda sockerbullar fyllda med len vaniljkräm.

För 48 små bullar:

Ingredienser

125 g smör
3 dl mjölk, 3 %
50 g jäst
1 dl strösocker
0,5 tsk kardemumma, mald, ev
0,5 tsk salt
9 dl vetemjöl, (540 g)

Fyllning:

2 dl vaniljkräm, t ex Marsàn

Garnering

50 g smör, smält
strösocker

30 minter + 1 timme jäsning + 7 minuter i ugn

Pariserbullar med vaniljkräm – gör så här:

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Smula ner jästen i en stor degbunke. Lös upp jästen med vätskan och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet.
    Arbeta degen smidig. Ställ den på en varm plats att jäsa 30-40 min.
  2. Gör vaniljkrämen enligt beskrivningen på förpackningen.
  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en platta på ca 24 x 36 cm. Sporra eller skär ut 24 rutor på varje platta, ca 6 x 6 cm stora.
  4. Lägg en klick vaniljkräm på varje rektangel. Nyp ihop varje ruta runt fyllningen och lägg bullarna med skarven nedåt i pappersformar ställda på plåtar. Låt jäsa under bakduk 30–40 min. Sätt på ugnen på 225°.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen  7-8 min. Låt svalna på galler.
  6. Pensla bullarna med smält smör och doppar dem i socker.

Recept Anna Nordh, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar