00000

En god kyld paprikasoppa med en sked fint tärnad lök, nektarin och äpple är gott att svalka sig med på picknicken. Soppan är lätt att ta med sig ut, fyll en kanna med ordentligt lock, gärna termos.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
0,5 gurka
3 tomater
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
2 msk pressad lime
0,5 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
4 tabascodroppar

Fruktsalsa

1 liten gul färsk lök
2 nektariner
1 litet äpple
2 msk pressad lime
0,5 krm salt

Till servering

1 bageutte ugnsrostad i långa skivor
100 g färskost

1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur paprikorna. Skala och skiva vitlöken. Lägg paprika och vitlök i en ugnssäker form. Häll över olja och rosta det mitt i ugnen i cirka 15 min.
2. Låt paprikorna svalna i en plastpåse, då är det lättare att dra bort skalet. Dela gurka och tomater i mindre bitar. Lös upp buljongtärningarna i varmt vatten. Låt kallna.
3. Mixa skalad paprika, vitlök, gurka och tomater i en matberedare.
Tillsätt hönsbuljong och limesaft. Mixa till en slät soppa.
Smaka av med salt, cayennepeppar och tabasco.
4. Salsa: Skala och hacka löken. Skär nektarin och äpple i små tärningar. Blanda lök, nektarin, äpple, limesaft och salt.
5. Servera soppan kyld med fruktsalsa och rostad baguette.

Fler recept med: Övrigt, Soppa