Paprikasoppa med fårost

En mustig paprikasoppa med ajvar relish och goda tillbehör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1 lök - liten, hackad, gul
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 0,5 msk olja
  • 1 dl ajvar relish - mild
  • 1,5 grönsaksbuljongstärning
  • 6 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

  • 3 msk fårost
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 msk sweet chilisås
  • oregano - färsk

Tillbehör

  • 2 formbrödsskivor
  • 0,5 avokado
  • ev salt
  • 1 krm chilipulver

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Fräs potatis, lök och vitlök i olja. Tillsätt ajvar, buljongtärning och vatten. Låt soppan koka 10 minuter under lock tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

  2. Rosta bröden och bred på mosad avokado med salt och ev lite chilipulver. Servera soppan med smulad fårost, matlagningsyoghurt, sweet chilisås och färsk oregano. Ca 340 kcal, varav ca 15 g fett, 39 g kolhydrater, 10 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!