00000

Den inlagda sillen blir färgglad av paprika, purjolök och senapsfrön.  

För 25 personer

Ingredienser

4 5-minuterssill, (förpackningar à 420 g)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök, det gröna (ca 20 cm)

Lag:

4 dl vatten
2 dl inläggningslag, koncentrerad, från sillen
2 msk gult senapsfrö
2 lagerblad
1 tsk kryddpeppar, stött

Paprikasill

  1. Koka upp vatten, inläggnings­lag och kryddor. Låt lagen kallna.
  2. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och finstrimla purjolöken. Varva sill och grönsaker i en burk och häll på lagen.
  3. Låt stå 1 dygn i kylskåp före servering.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Övrigt, Svenskt