Paprikasill

Den inlagda sillen blir färgglad av paprika, purjolök och senapsfrön.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 5-minuterssill - (förpackningar à 420 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 paprika - gul
  • 1 purjolök - det gröna (ca 20 cm)

Lag

  • 4 dl vatten
  • 2 dl inläggningslag - koncentrerad, från sillen
  • 2 msk senapsfrö - gult
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk kryddpeppar - stött

Gör så här

  1. Koka upp vatten, inläggnings­lag och kryddor. Låt lagen kallna.

  2. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och finstrimla purjolöken. Varva sill och grönsaker i en burk och häll på lagen.

  3. Låt stå 1 dygn i kylskåp före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!