Paprikasallad med feta och oliver 00000(0) Paprikan ugnsbakas innan den läggs i salladen så blir smaken mjukare och godare. Det är enklare än att grilla och skala den, men lika gott. Skriv ut För 1 sats(er) Ingredienser 4 paprikor i olika färger 150 g blandad sallad 1 msk olivolja 1 msk balsamvinäger 1 krm salt 200 g fetaost 1 dl svarta oliver Paprikasallad med feta och oliver — gör så här: Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna. Blanda salladen med olja, balsamvinäger och salt. Blanda i paprika. Lägg upp salladen på ett fat. Smula över fetaosten i bitar och strö över oliverna. Fler recept med: Grönsaker, Sallader Vegetariskt Jordärtskockssoppa med varm svampsallad 30 minuter Grönsaker Kålsallad med asiatiska smaker 30 minuter Vegetariskt Sötpotatissallad med fetaost 20 minuter + 20 minuter i ugn + koktid Vegetariskt Carpaccio på zucchini 10 minuter