3.63.63.63.63.6

Paprikarökig kyckling laga i ugnen, men det går naturligtvis också bra att lägga den på grillen.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 kycklingar, hela (à ca 1,2 kilo)
4 vitlöksklyftor
4 msk olivolja

Rub:

2 msk farinsocker
1 msk paprikapulver, rökt
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin, mald
2,5 tsk salt
0,75 tsk svartpeppar, nymald

10 minuter + 35 minuter i ugn

Paprikarökig kyckling – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera kycklingarna. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Gnid in kycklinghalvorna med vitlök och olja. Blanda socker och kryddor och gnid in kyck­ling­arna med rubben. Låt marinera ca 30 min i en plastpåse i kylen, eller över natten.
  3. Lägg kycklingarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75°, beräkna ca 35 min.