Paprikamos

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 paprikor - stora, gul + röd
  • 1 msk olivolja
  • 800 g potatis - mjölig
  • 250 g ärtor - gröna
  • 2 dl mjölk - uppvärmd
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 4 timjan - kvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera paprikorna på längden. Lägg dem i en ugnsform, häll på oljan och vänd runt dem i oljan. Stek med skalsidan upp mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten. Tillsätt ärterna när det är ca 5 min kvar av koktiden. Häll av kokvattnet och mosa potatis och ärter med en elvisp. Tillsätt mjölk och smör tills moset. Smaka av med salt.

  3. Ta paprikorna ur ugnen och fyll med det gröna moset. Garnera med timjan och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!