Paprikakyckling med indisk potatis

Inspiration till den här rätten fick jag förra året på en resa i Indien. Om ännu mer hetta önskas kan ett kryddmått cayennepeppar tillsättas i potatisen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Potatis

  • 600 g potatisar - medelstora
  • 300 g blomkål
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk kardemumma - mald
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vallmofrö - eller svarta senapsfrön
  • 2 msk rapsolja

Tillbehör

  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med lite olja i botten. Blanda ihop kryddorna till kycklingen. Strö kryddblandningen över kycklingen och stek den mitt i ugnen ca 20 minuter.

  2. Skala och koka potatisen. Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Rör ihop kryddorna till potatisen med oljan. Blanda den kokta potatisen med kryddoljan. Servera med en klick yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!